Продължава Държавното първенство по канадска борба в Благоевград

08:21, 27 мар 16 / Спорт 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневното Държавно първенство по канадска борба, което се провежда в Благоевград продължава и днес. В него мерят сили над 300 души от 35 спортни клуба. В него могат да се включат играчи от различни дивизии - мъже, жени състезатели с увреждания, спортисти - ветерани.

Мероприятието бе открито вчера от председателят на Общинския съвет в областния град Радослав Тасков.

„От свое име и от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, имам удоволствието да Ви приветствам с добре дошли в нашия малък, но изключително спортен град. Домакинството на това национално състезание е продължение на политиката, която води Община Благоевград, а именно подпомагане на спорта и мотивиране на младите хора да спортуват. Уважаеми състезатели, дошли сте да докажете себе си, а усилията, които сте положили да ги превърнете в купи и медали", заяви по време на откриването Радослав Тасков.

Той връчи почетни плакети на общината на многократнитв шампиони по канадска борба Георги Гайдарджиев и Цветан Кашевски, председателят на Федерацията по канадска борба Асен Гаджитодоров, както и спонсори.

Както Topnovini.bg вече писа, Благоевград ще е домакин на Световното първенство по канадска борба от 1 до 9 октомври. В него ще участват над 1 300 състезатели. Към него са проявили интерес 53 телевизии, които ще излъчват по три часа директно в ефир. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама