Търсят изпълнител на супермодерния експоцентър на пристанище Бургас за 15 млн. лв.

08:26, 27 мар 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търси се проектант и изпълнител за строежа на супермодерния експоцентър на бургаското пристанище. Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ е публикувало в петък обявлението за обществената поръчка, показва проверка на Topnovini.bg.

Стойността на поръчката е 15 млн. лв. без ДДС. Срокът за нейното изпълнение е 25 месеца.

Основна цел на инвестиционното намерение е да бъде изградена модерна, емблематична сграда за конгресен и научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море, заложена в концепцията на Общия устройствен план на Бургас. Целта е отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони, възможност за създаване на модерно яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център чрез определяне на нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер, обособяване на зони за отдих и риболов, предвиждане на терени за детски и спортни площадки и публично озеленяване.

Теренът, върху който ще се строи сградата, е предоставен за управление на ДП „Пристанищна инфраструктура“ и представлява част от пристанищен терминал Бургас - Изток. Морският експоцентър ще е разположен югоизточно от сградата на Магазия 1.

Предметът на настоящата обществена поръчка включва изпълнението на идеен архитектурен проект в три варианта заедно с предложение за конструктивно-строителна система, изготвяне на работен проект по всички части въз основа на избрания идеен архитектурен вариант и изпълнение на строително-монтажите работи за първи етап (конструкции, архитектура, геология, геодезия, ВиК, електро, КИПиА, ОВК, ПБ, ЕЕ, паркоустройство и благоустройство). Не се включва доставката и монтажът на подвижно обзавеждане и изграждането на пешеходен мост (пасарелка), осъществяващ връзката между сградата и вълнолома.

Кандидатите да строят конгресния и научен център могат да подават оферти и заявления за участие до 16 май тази година в ДП „Пристанищна инфраструктура“ в София. Ценовите предложения ще бъдат отворени на 17 май пак там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама