"Колело за смет, за дете велосипед" идва и в Кубрат

08:27, 27 мар 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втори път дарителската кампания "Колело за смет, за дете велосипед" събира стари колела за деца в неравностойно положение. Организатори на инициативата са Велоателие 1bike.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Drag Bicycles, които ще осигурят части, ще приемат отново дарения и ще ударят рамо с ремонтите. Партньори са също веригата магазини за детски играчки Imaginarium и Институт “Cervantes” София, както и Сдружение МОГА Дряново.

През 2015 година дарителската кампания събра над 100 велосипеда, които бяха раздадени на 70 нуждаещи се малчугани от община Дряново. Тази година организаторите си поставят за цел да зарадват 200 деца от Кубрат, Попово, Кнежа, Лом и Нова Загора.

Кампанията ще продължи до 5 юни. Всеки желаещ може да дари своя стар и непотребен велосипед или велочасти. Размерът е без значение, защото децата са на възраст от 3 до 19 години. Организаторите се ангажират да ги ремонтират или да използват части от тях за други велосипеди.

Дирекциите за закрила на детето в петте населени места ще изготвят списъците с децата, които отговарят на условията на кампанията. Малчуганите ще получат велосипедите си от 1 до 5 юни на специално организирани събития.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама