Над 500 награди за участниците във фолклорния конкурс "Орфееви таланти" в Калофер

08:32, 27 мар 16 / Култура 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заключителен гала концерт и връчване на Гранд при и специални награди днес в Калофер заквършва шестнадесетото издание на Националния музикално-фолклорен конкурс "Орфееви таланти".

Над 500 приза ще бъдат раздадени на церемонията от 11 часа, сред които голямата награда на кмета на Калофер - мултифункционална озвучителна система, парични премии от Българския национален младежки фолклорен съюз (БНМФС), награда на ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив, награда на Съюза на музикалните и танцови дейци.

Продуцентскиият център "БГ Фолклор" ще награди някои от участниците с безплатни видеоклипове, а музикалната компания Sunrise Marinov - с аудио албуми. Ще бъдат раздадени и сборници с материали за обогатяване на учебните програми на образователните институции във всички етапи на обучение и др.

Конкурсът "Орфееви таланти" се провежда под патронажа на кмета на Калофер Румен Стоянов. Организатор е БНМФС, а съорганизатори - кметството в Калофер и АМТИИ в Пловдив. Събитието се провежда едновременно в 6 оборудвани зали, като се допуска участие на таланти без ограничение в тяхната възраст, пол, раса вероизповедание и др.

Конкурсът обхваща всички направления на българския фолклор: песни, инструментали, танци, автентичен и обработен фолклор, авторска музика на фолклорна основа, видеоконкурс. Всички участници и техните произведения се оценяват от 20-членно жури с председател проф. акад. Милчо Василев - ректор на АМТИИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама