Бул. "Васил Левски" става двупосочен, затварят части от "Патриарх Евтимий"

08:45, 27 мар 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът на София отново ще бъде блокиран заради строежа на метрото. Затварят се два участъка от булевард „Патриарх Евтимий“ за срок от 14 месеца, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Това са участъците от бул. „Васил Левски“ до ул. „Хан Крум“ и от бул. „Витоша“ до бул. „Княз Борис III”.

Бул. „Васил Левски“ пък става двупосочен включително в участъка на пътния тунел под Националния дворец на културата (НДК). С това се цели да се облекчи трафика. Между двете платна на булеварда се изграждат бетонни разграничителни линии.

Променят се и маршрутите на тролейбусни линии 1,2,5 и 8. В посока бул. „Прага“ от ул. „Граф Игнатиев“ те ще се движат по бул. „Васил Левски“ (през тунела) – двупосочно. Тролейбусна линия 9 не променя маршрута си в посока пл. Сточна гара.

Разкриват се нови временни спирки в посока бул. „Прага“ за тролейбусни линии 1,2,5, 8 и 9 на бул. „Васил Левски“, преди ул. „Данте“ и на бул. „Васил Левски“, непосредствено преди ул. „Г. С. Раковски“.

Двупосочно се променят маршрутите на тролейбусни линии 2 и 9. В посока ж.к. „Бъкстон“ и ж.к. „Борово“, от бул. „Акад. Евстатиев Гешов“ тролейбусите ще се движат надясно по ул. „Григор Начевич“, по ул. „Отечество“, надясно по ул. „Кюстендил“ и по маршрутите си.

Закрива се автобусната спирка с код 0275 „бул. Акад. Иван Е. Гешов“ за линии 64, 102 и 204 след кръстовището на бул.”България” с бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов” в посока бул.”Гоце Делчев”. Трамвайната спирка с код 0271 „бул. Акад. Иван Е. Гешов“ на линия 7 след кръстовището на бул.”България” с бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов” в посока бул.”Гоце Делчев” ще бъде преместена на новоизградения перон преди кръстовището – срещу същата спирка в посока Център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама