"Ислямска държава" действа навсякъде другаде, но не и в Америка, заяви Румен Петков

09:11, 27 мар 16 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЕС не може да направи адекватен анализ. Има нежелание да се анализира генезиса на проблема, как се стигна дотук. "Ислямска държава" има отлика от досега действащите терористични организации. Атаките й са навсякъде другаде, но не и в Америка. 

Това коментира по Нова телевизия зам.-председателят на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков във връзка с атентата в Брюксел.

Арабистът Владимир Чуков допълни, че за съжаление, виждаме, че терористите са много мобилни. Според него трябва да бъде поставен акцент защо реално се стигнало дотук. 

"Става въпрос за хибрид. Видяхме, че се случи във Франция, Белгия и Тунис последно. Очевидно нещо не върви. Над половината джихадисти са идентифицирани. Мен ме шокираха анализите на някои западни експерти. Едната причина е, че имат много информатори", обясни Чуков. 

По темата за учението, което се проведе в столицата, той коментира, че не може в 12 часа през нощта да правиш учение без да има транспортна схема, по която спираш движението и извеждаш хора. Според него трябва да се замислим имаме ли министерство, в което да е ясно какъв е планът за евакуация освен табелките по етажите. "Ясно е, че сме неподготвени", посочи Петков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама