Джипитата в Шумен решават в сряда дали ще протестират

10:03, 27 мар 16 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общопрактикуващите лекари в Шумен ще решат в сряда дали ще протестират. За тогава е насрочено Общо събрание на членовете на „Асоциацията на общопрактикуващите лекари” в града.

В дневния ред на заседанието са включени две основни точки – вземане на решение за ефективни протестни действия и обсъждане на новите моменти в първичната извънболнична медицинска помощ относно наредби и анекса на Здравната каса с договорните партньори.

Преди дни общопрактикуващите лекари в страната предупредиха, че са на път да преустановят договорите със здравната каса от 1 април. Причината са новите условия, които налага здравната каса на медиците. Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОЛБ) излезе с отворено писмо до премиера Бойко Борисов и здравния министър Петър Москов, в което медиците изрично заявяват огорчението си от „пренебрегването на съществуващите в Първичната извънболнична медицинска помощ проблеми и формалното отношение от страна на здравното министерство”.

Лични лекари от Разград, Плевен и други градове в страната вече обявиха, че готвят протести.

В Разград медиците ще протестират в понеделник, като нито един от 47-те общопрактикуващи лекари в областта няма да отвори кабинета си.

Общопрактикуващите лекари в Плевен ще стачкуват в сряда, като ще се преглеждат само най-тежко болните пациенти, чието състояние не позволява отлагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама