„Творческо пространство за малки и големи” показаха ценители на кулинарията в Сливен

10:18, 27 мар 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кулинарна изложба „Творческо пространство за малки и големи” се проведе в Областен информационен център Сливен. В изложбата участваха родители на деца от детските градини: ЦДГ „ Здравец“ кв. Речица, град Сливен и ЦДГ „Роза“ с. Жельо войвода с  ястия, които поднасят на трапезата си за пролетните и Великденските празници. Те  представиха  солени погачи, сладки погачи, палачинкова торта, каракачанска погача, каракачански меденки, кексове, фъч, баница с локум, торта, печено пиле, пиле с ориз. Беше проведена дискусия на тема: „Трапезата ни за пролетните празници”. „Макар и от различни етноси всички празнуваме празниците по един и същ начин и приготвяме празнична трапеза, за да се съберем около нея семейно и да отпразнуваме празника с близките си хора”, коментираха участниците.

Родителите активно се включиха в разговора за традициите и обичаите и се обединиха от това, че  различните етноси и групи живеем на една територия, празнуваме по подобни начини, което води до сближаване и уеднаквяване на традициите и празниците.

С организирането на изложбите се цели запознаване с полезните и вкусни традиционни храни, чрез представянето им пред аудиторията на кулинарните изложби. Поканеният специалист готвач предложи на участниците „хитрини“ в кулинарията. Започнатата традиция ще продължи, след като всички заявиха желанието си да участват и в други кулинарни изложби по повод различните празници.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама