36-годишен компютърен инженер оглави БСП в пловдивския район "Източен"

10:46, 27 мар 16 / Политика 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
36-годишният компютърен инженер Йордан Василев е новият председател на Районния съвет на БСП в "Източен". Това решиха делегатите на Деветата отчетно-изборна конференция на партията в пловдивския район. Форумът прие политическия доклад на досегашния си лидер Севдалина Петрова. В него тя очерта актуалната ситуация в държавата, коментира геополитическата среда и анализира организационното състояние на районната структура.

В последвалата дискусия социалистите обсъдиха обществено-политически проблеми, които считат, че БСП на национално ниво следва да решава. Те приеха становище относно проекта на политическа декларация на 49 Конгрес на БСП. Позиции за бъдещето на партията, предстоящия конгрес и социализма като кауза изразиха официалните гости на конференцията - народният представител Валери Жаблянов, Захари Георгиев - член на ИБ на НС на БСП, и проф. д-р Красимир Мурджев - и.д. председател на БСП в район "Централен". С приветствия към делегатите от името на районите се обърнаха председателите на БСП в "Южен" и "Северен" Ангел Иванов и Илия Гатев.

В настоящия мандат Районният съвет на БСП в "Източен" е 15-членен, а 12 социалисти ще участват в Градската конференция. Юристът Красимир Карамфилов и IT специалистът Йордан Василев са избрани за делегати на Конгреса. Номинираните от основните организации в Източен за поста председател на БСП в Пловдив са Георги Гергов, Красимир Мурджев, Илия Гатев, Тодор Кръстев и Захари Георгиев, който не е подписал декларация за съгласие. За лидер на национално ниво са издигнати кандидатурите на Георги Гергов, Корнелия Нинова, Валери Жаблянов, Михаил Миков, Атанас Мерджанов и Янаки Стоилов. 

Да продължи конструктивния тон от днешното заседание, да обедини усилията на социалисти и симпатизанти, като се старае да оправдае гласуваното му доверие, се ангажира новият председател инж. Василев. С букет червени рози той благодари на Севдалина Петрова за 16-годишната й работа начело на районната организация и заяви, че ще  ползва опита и съветите й занапред. "Заедно всички ние можем да направим БСП силната партия - изразител на интересите на обикновените хора", каза Йордан Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама