Преизбраха Борислав Гуцанов за лидер на БСП - Варна

12:00, 27 мар 16 / Политика 25 1128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Борислав Гуцанов беше преизбран за председател на Градския съвет на БСП във Варна. На отчетно-изборната конференция, която се проведе вчера, за него са гласували  137 от делегатите. 45 гласа е получил другият кандидат - Иво Стамболийски, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

Керанка Кунева е избрана за председател на Градската контролна комисия. На конференцията делегатите са гласували и нов състав на Градския съвет на партията. „Радвам се, че в новото ръководството на организацията, освен вече познати лица, с много партиен стаж и опит, има и много млади хора. Това е доказателство, че БСП ще я има още много по 125 години, защото силата на поколенията е онова, което ни трябва, за да вървим напред“, коментира след избора Гуцанов.

Гости на варненската конференция, която се проведе в рамките на отчетно-изборната кампания в партията преди 49-ия й конгрес, бяха президентът на Партията на европейските социалисти и евродепутат Сергей Станишев и народният представител Ангел Найденов. На заседанието стана ясно, че проф. Анелия Клисарова вече е член на Българската социалистическа партия.

23-ма ще бъдат делегатите от градската организация на БСП на предстоящия конгрес на партията, който ще се проведе на 7 май. 15 са предложенията за председател на Националния съвет. С най-много номинации от основните партийни организации, утвърдени от районните конференции, са Михаил Миков и Корнелия Нинова, следвани от Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Илиана Йотова и др. Номинации за председател на партията е получили варненският лидер Борислав Гуцанов, но си е направил отвод. 47 са варненските предложения за членове на Националния съвет на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама