Страшно е за държавата, когато премиерът говори глупости, каза Таско Ерменков

12:15, 27 мар 16 / Политика 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Не е възможно на 19 април да започнем да добиваме газ от собствени находища”, припомни пред БНР депутатът от БСП и член на Комисията по енергетика в Народното събрание Таско Ерменков. Изказването му идва ден, след като премиерът Бойко Борисов, който заяви вчера, че “някъде на 19 април започваме да дупчим и да добиваме газ”.

“Това е нещо, което граничи с глупостта. А ако премиерът говори глупости, това вече е страшно за държавата. Не може да говориш, че април месец почваш добив на газ. Ако се случи  - април идва платформа, която започва дълбочинни сондажи, за да се установи дали наистина досега направените проучвания имат своята основа и дали наистина има природен газ и нефт. Няма въпрос за добив”, коментира Ерменков.

“Ако се установи, че там има залежи, които са готови за търговска експлоатация, след това трябват още 10 години, за да може да се създаде необходимата инфраструктура - съответните мерки за безопасност”, посочи той.

“За сега никой не може да казва какъв е потенциалът на тези запаси, докато не се направи дълбочинен анализ. Може би някой е подвел премиера. Преди да правиш такива бомбастични изказвания, най-малкото се срещни с хората от консорциума, за да ти обяснят за какво става въпрос”, посъветва депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама