Пхенян симулира удар на балистична ракета срещу Вашингтон

12:48, 27 мар 16 / Свят 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Севернокорейски портал публикува на своя видеоканал кратък материал под името "Последен шанс", в който се демонстрира силата на Корейската народна армия, предава БНР.

В края на видеото, което продължава над 4 минути, са показани кадри, на които с помощта на компютърна графика е симулиран удар на балистична ракета срещу Вашингтон. "В случай на провокация от страна на САЩ ние без колебание ще нанесем превантивен ядрен удар", се отбелязва със субтитри.

По-рано КНДР, в отговор на най-големите американско-южнокорейски учения от 2010 година насам, проведе изпитания на балистични ракети, на които присъства Ким Чен Ун. Лидерът на Северна Корея нареди на част от стратегическите войски "да държат под прицел континенталната част на Съединените щати, американските бази в азиатско-тихоокеанския регион, стратегическите обекти в Южна Корея". Ким Чен Ун предупреди, че в случай на провокация от страна на САЩ и Южна Корея, той ще даде заповед "за нанасяне на ответен удар, като използва всички настъпателни оръжия, включително ядрени бойни глави".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама