Бойко Борисов се скара и на официална Атина

13:02, 27 мар 16 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни, след като публично премиерът Бойко Борисов “скастри” американското посолство заради обявената информация за заплаха от терористичен акт в София, лидерът на ГЕРБ размаха пръст и на Гърция.

“На нас не ни се прави защитно съоръжение, но гърците трябва да си изпълнят ангажиментите към нас. С цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, въобще няма да има такъв въпрос”, каза той, цитиран от “Фокус”.

“Това дори не са и бежански лагери, защото те просто са придвижени от единия до другия край на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори и на думата „лагер“. Там е критичната точка и затова сега с горските стопанства ще им помогна малко на военните да направят просеки, за да имаме готовност за такива съоръжения“, коментира Бойко Борисов.

И препоръча: “малко да спрем с популизма”, като допълни: “Той е хубаво нещо, но когато се прекали с него, започваме да ставаме смешни за хората“.

Днес той бе в Безмер, където откри модернизирана база за предно разполагане. "Това летище вече е по-добро и от Аерогара София – на него могат да кацат най-големите, най-тежките самолети при всякакви условия", каза Борисов. 

За реализацията на проектите са инвестирани близо 62 млн. лв., от които над 7,3 млн. лв. са по програми на Министерството на отбраната. В резултат на модернизацията авиобаза Безмер вече разполага с писта с дължина 3 000 м при 2 500 м преди реконструкциите, като в двата й края са направени места за обръщане с дължина 150 м. Широчината на пистата е 60 м с две странични ивици за безопасност. В авиобазата са изградени две местостоянки за самолети тип С-5 и С-130 с обща площ 133 150 м2 бетонова настилка, които са свързани с пистата посредством новоизградени пътеки за рулиране. Изградени са още карго терминал с площ 11 800 м2 бетонова настилка и мостово съоръжение, написа премиерът в профила си в социалната мрежа Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама