Елиминират ключови фигури от СДС в Пловдив

13:38, 27 мар 16 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ключови фигури от пловдивската организация на СДС в Пловдив ще бъдат изключени от Националния и Областния съвет на партията, твърдят самите те в писмо до медиите. В него се посочва, че предедателят Никола Хаджийски ги е уведомил по телефона за отстраняването им.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, в началото на март членове и симпатизанти на СДС поискаха оставката на Емил Кабаиванов от поста председател на партията в област Пловдив. Те настояха заедно с Кабаиванов да бъдат отстранени Никола Хаджийски - от поста председател на СДС в Пловдив, и Милко Стрехин - като секретар на Областния съвет на СДС.

Заради исканите оставки желаещите промяна в местната организация на СДС за застрашени от изключване.

Ето и пълния текст на позицията им, публикуван без редакторска намеса:

Заради огласената от нас публична позиция, че нелегитимно избраното ръководство на СДС-Пловдив провежда порочно управление, председателят Никола Хаджийски ни уведоми по телефона, че ни изключват от Националния и Областния съвет на СДС. Областният съвет е взел решение не само за това – гласувано е още Веселин Стойков, Тони Симидчиева и Марта Момина да бъдат дадени на Контролен съвет за изключване от организацията.

След 26 години в партията, символ на свобода и демокрация, наказват хора, застанали с имената си зад публично изказана позиция, полезна за СДС, но неудобна за няколко души. В опит да направят възможна дългоочакваната промяна в порочния начин на управление в СДС - Пловдив, те са изключени.

Категорично заявяваме, че с цената на всичко ще отстояваме единствено останалото ни право от историята на СДС - свободата на словото, правото да изказваме истини и мнения, различни от тези на ръководството, свободно и без страх от наказателни акции.

Поддържаме позицията си, че Никола Хаджийски никога не е бил избиран легитимно като председател на СДС - Пловдив и за това носи вина Милко Стрехин, секретар на Областното ръководство на партията. По тази причина продължаваме да настояваме те да освободят заеманите постове в СДС.

Несправедливото, репресивно и недемократично управление на тези хора, доказва тезата ни, че нямат място в партията, която е символ на демокрацията и свободното слово.”

Подписали:

1. Веселин Стойков – Зам. Председател на СДС – град Пловдив, член на Областен съвет на СДС, член на Националния съвет на СДС и бивш Председател на СДС – град Пловдив.

2. Еню Енев – Зам. Председател на СДС – град Пловдив.

3. Тони Танева Симидчиева – Секретар на СДС – град Пловдив, член на Областен съвет на СДС и член на НС на СДС.

4. Петър Попов – бивш депутат и председател на СДС – град Пловдив.

5. Чавдар Марев – бивш Председател на СДС – град Пловдив, член на СДС от район Южен.

6. Йорданка Пенева – Председател на Район Тракия

7. Златко Илиев – Председател на клуб 10 – район Централен

8. Марта Момина – Председател на клуб13 – район Централен, член на Областен съвет на СДС и член на НС на СДС.

9. Мнозинството от членовете на клуб 42 – район Централен

10. Членове на СДС от други клубове и райони

11. Симпатизанти и бивши членове на СДС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама