С терористите трябва да се борим с оръжията на любовта, каза папа Франциск

14:26, 27 мар 16 / Свят 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В традиционната си реч на Великден папа Франциск осъди тези, които не помагат на бежанците. Мигрантите често срещат “отхвърляне от тези, които могат да им предложат помощ и радушно посрещане”.

Главата на Католическата църква осъди остро и тероризма, като го нарече “сляпа и брутална агресия”, с която “трябва да се борим с оръжията на любовта”.

Охраната и сигурността на площада Св. Петър бяха затегнати, докато папата произнасяше традиционната си реч.

“Съобщението на Великден за възкръсналия Иисус ни приканва да не забравим мъжете и жените, които търсят по-добро бъдеще - все по-многобройната тълпа от мигранти и бежанци, които бягат от война, глад, бедност и социалните несправедливости. Твърде често тези братя и сестри срещат смъртта по пътя си или, във всички случаи, отхвърляне от тези, които могат да им предложат помощ и радушно посрещане”.

В речта си папата спомена и терористичните атаки в Белгия, Турция, Нигерия, Чад, Камерун, Кот д’Ивоар и Ирак.

“Нека [възкръсналия Иисус Христос] ни доближи на този Великден до жертвите на тероризма, това сляпо и брутално насилие, която продължава да пролива кръв в различни части на света”, каза той.

Много поклонници се отказаха да пътуват до Рим заради атентатите в Брюксел, предава BBC, но въпреки това площадът в неделя бе пълен.

"Молим те, Господи Исусе, да сложиш край на всички войни и всички конфликти, независимо дали са големи или малки, стари или нови", помоли се папата. И продължи, че хората се молят за край на конфликтите в Централноафриканската република, на терористичните атаки в части от Нигерия и Южен Судан. След това светият отец поиска помирение във Венецуела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама