Юристка поема общинската организация на ДБГ в Стара Загора

15:13, 27 мар 16 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
38-годишната юристка Боряна Карамихова е новият председател на Общинската организация на  „Движение България на гражданите” (ДБГ). Това бе решено на Националния съвет на ДБГ в Банско. Карамихова  заема мястото на подалата оставка Дима Динкова, вече част от дипломатическата ни мисия в Брюксел.

„Натоварваме Боряна с огромно доверие и работа като разчитаме на балансираната й личност и организаторски умения”, коментира  Димитър Танев, старозагорски депутат и зам.-председател на ДБГ.  По думите му политическото доверие за областния координатор на ДБГ Димитър Чорбаджиев  е разколебано, а пред  Движението  има дълга и трудна писта. Кой ще налага темпото, определя и успеха на финалната линия.

Националният съвет на "Движение България на гражданите" даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок. Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата. ДБГ препотвърждава ангажимента си към меморандума между Реформаторския блок и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление. Националният съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се казва още в решението на форума.

Вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева посочи, че хората в залата - кметовете, общински съветници, общински председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези които провеждат истинските реформаторски политики - без показност, с упорство и според ангажиментите, поети към избирателите на РБ и в управленската програма. „Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват”, каза Кунева.

По отношение бъдещето на Реформаторския блок, тя беше категорична, че ДБГ залага на консолидиране на Блока. „Ние имаме работа за вършене по програмата на РБ и не можем да губим нито нашето време, нито това на държавата”, заяви още Кунева.

На Националния съвет беше представена информация за приемането на нови членове и за новоучредените младежки организации на партията в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама