Спешните медици несъгласни с лекарския протест

15:44, 27 мар 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отказваме да носим отговорност за закъсненията в обслужването на спешни пациенти по време на протеста. Това каза д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на работещите в Спешната медицинска помощ пред БНР. 

Българският лекарски съюз обявиха, че от понеделник започват активни протестни действия. Готовност за протест обявиха и от общинските и частни болници. Лекарите не са съгласни със "служебния старт" на здравната реформа, с Национален рамков договор със Здравната каса , който не е подкрепен от тях и одобрената от правителството  Национална здравна карта.

Спешните медици също така не приемат исканата оставка на министъра на здравеопазването Петър Москов от Лекарския съюз и Сдружението на общопрактикуващите лекари. В декларация изпратена до медиите те заявиха несъгласието си с насрочените за утре протести на лекарите.

"Този протест не е съобразен с възможностите ни да поемем огромния поток от пациенти, който ще остане необслужен от общопрактикуващите лекари", коментира д-р Кателиева. 

"Знаем какво ще се случи, когато личните лекари сложат табелки на вратите и спрат да приемат пациентите си. Това означава една огромна група от пациенти, които идват за болнични, за направления за хоспитализация, за направления за специалисти… Тези хора кой ще ги поеме и по кой начин? 

Без да се осигури адекватна, неотложна помощ на всички населени места в страната, няма как да започне такъв протест", категорично заяви председателят на Асоциацията на работещите в Спешната медицинска д-р Десислава Кателиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама