Борисов съгласен с Цацаров: Антитерористичният закон закъснява

16:01, 27 мар 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов е съгласен с мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия антитерористичен закон закъснява. По думите му е загубено много време в безсмислени обсъждания и закъснението на приемането на антитерористичния закон е безспорен факт, предаде БНР.

"Затова се надявам в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо този закон, защото има нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората", заяви Борисов при откриването модернизираното летище Безмер край Ямбол. 

Миналата седмица след заседание на Министерски съвет стана ясно, че правителството е написало нов законопроект за противодействие на тероризма. Той ще регламентира различните нива на заплаха.  В него ще бъде описано при какви случаи държавата ще може да затваря станциите на метрото и на летищата.

Законът ще посочва и при как ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации. Също така ще бъде обяснено кога и как ще могат да се взимат решения за отмяна на учебните занятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама