Йордан Йовчев вкара кош в "Мача на звездите" в Пловдив (снимки)

17:09, 27 мар 16 / Спорт 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Големият български гимнастик Йордан Йовчев вкара кош на "Мача на звездите" в Пловдив. С помощта на двама професионални баскетболисти, които го повдигнаха на ръце, олимпийският вицешампион отбеляза попадението под неспирните овации на многохилядната публика.

Куп звезди сътвориха уникално шоу в подкрепа на баскетбола днес в пловдивската зала "Колодрума". Редом с Йордан Йовчев на игрището излязоха капитанът на футболния "Локомотив" Мартин Камбуров, футболистът на "Ботев" Тодор Неделев, футболната легенда Александър Александров - Кривия, една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова и световната шампионка по кану-каяк Станилия Стаменова. Те бяха бурно аплодирани в специалния турнир за знаменитости "3х3".

Двата "отбора" бяха с фланелки с цветовете на футболните "Ботев" и "Локомотив". "Черно-белите" превъзхождаха съперниците си и успяха да отбележат повече кошове. "Жълто-черните" в лицето на Неделев, Зетова и Йовчев обаче също не отстъпваха и бяха достойни съперници.

Сблъсъкът на професионалистите пък не излъчи победител и тимовете завършиха наравно - 124:124.

В 13-ото издание на инициативата се включиха най- добрите баскетболисти от българското първенство, а индивидуалните състезания в три категории - за умения, за стрелба от тройката и за "хипер забивки", бяха гвоздеят в програмата.

Голямата цел на частната инициатива е да бъде популяризиран баскетболът и да бъдат приобщени колкото се може повече деца и млади състезатели към спорта. Част от средствата от билети ще отидат и за благотворителна кауза в помощ на болния Ники.

Мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година, след близо 20- годишно прекъсване. Досега домакини на атрактивните срещи са били Варна, София, Самоков и Ямбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама