Айсел Руфат оглави ДПС-Шумен

17:09, 27 мар 16 / Политика 25 2659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Айсел Руфат е новият областен лидер на ДПС в Шумен. Тя бе избрана за поста днес по време на Деветата отчетно-изборна конференция на партията в Гранд-хотел Шумен.

Руфат, която е общински председател на ДПС в Нови пазар, застава на мястото на Нуридин Исмаил, който ръководи областната структура на партията в продължение на 10 години.

37-годишната амбициозна дама, която досега бе общински председател на ДПС в Нови пазар, спечели лидерския пост в надпревара с председателя на общинския съвет на партията в Хитрино Мустафа Ахмед. Тя получи 100 гласа срещу 80 гласа за Ахмед. Другите двама предложени за поста – досегашният лидер Нуридин Басри и Азис Садула си направиха отвод.

Според решение на Централния съвет на ДПС депутати и кметове, които са членове на партията, не могат да заемат и лидерски постове в областните структури, обяви един от съпредседателите на ДПС Рушен Риза, който участва в работата на конференцията. Във форума за малко се включи и Четин Казак, който отпътува в ранния следобед за Търговище, за да участва и там в областна конференция.

Руфат от 2006 г. е общински председател на ДПС в Нови пазар, от два мандата е член на Централния съвет на ДПС,  а от три мандата е зам.-кмет по европейски проекти и строителство в община Нови пазар. Завършила е турска филология и регулиране и контрол на социални дейности в Шуменския университет.

„Аз съм от екипа на Нуридин Басри, заедно работихме 10 години. Кандидатирах се за този пост, защото смятам, че мога да имам принос в работата на организацията. Не малка е отговорността да стана областен председател на ДПС. Обещала съм диалогичност, прозрачност, честност, добър тон и разбирателство в структурите на 10-те общини. Предстои организирането на национална конференция. В момента ще работим за това”, обяви новоизбраната областна председателка. Тя допълни, че 33-ма души влизат в състава на областния съвет.

„Областната конференция в Шумен протече в добър, конструктивен дух. Даваме висока оценка на областния председател Нуридин Басри. 10 години на този пост резултатите бяха само добри, имаше екипност и много работа. Сега има приемственост, обновяване и подмладяване на ръководството”,  заяви Рушен Риза и уточни, че това е добре за ДПС, която в Шуменско има към 5000 членове.

Новоизбраната председателка на областната структура на ДПС в Шумен е едва третата жена – лидер на областна организация на партията в страната. Другите две дами ръководят областните съвети в Перник и Ловеч.

Форумът избра 44-ма делегати за националната конференция на партията и единодушно номинира Ахмед  Доган за председател на ДПС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама