Новият филм на Вим Вендерс закрива пловдивския "София филм фест"

17:52, 27 мар 16 / Култура 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият филм на Вим Вендерс "Всичко ще бъде наред" (3D с участието на Рейчъл Макадамс и Шарлот Генсбур) закрива единадесетото пловдивско издание на "София филм фест" довечера от 20.30 часа в " Lucky Дом на киното".

Програмата в последния ден на филмовия фестивал започна с българо-украинската копродукция "Сняг", а от 18.30 часа феновете на Моника Белучи ще я гледат във филма на Ги Едоан "Вил-Мария". Лентата разказва за известна европейска актриса, която е в Монреал, за да снима филм, и използва възможността да посети сина си Томас с надеждата да заличи пропастта между тях. Но Томас има свой план за времето им заедно. Той иска да научи кой е баща му. Междувременно в болница "Вил-Мария" парамедикът Пиер се бори с посттравматичен стрес, който се опитва да преодолее, а сестрата се опитва да го подкрепи. В една тъмна монреалска нощ животът на четиримата ще се преплете в съдбовна случка във "Вил-Мария".

Заключителната прожекция на филма на Вим Вендерс пък среща киноманиаците с писателя Томас. След скандал със своята приятелка той по случайност удря с колата си и убива намясто невръстно момче. Травмиращата случка оставя траен белег в съзнанието на младия мъж, който търси упование в писането и се опитва да създаде свое семейство с новата си любов. Това е един филм за търсенето на прошка, за осъзнаването, че не само времето лекува раните, но и куражът да се изправиш пред проблемите и да простиш. Особено на себе си.

През следващите два дни в "Lucky Дом на киното" има отзвук на фестивала, съобщиха организаторите. В понеделник от 18.30 часа отново ще бъде показан "Разрушение" с Наоми Уотс и Джейк Гиленхол, а на следвашия ден със същия начален час е прожекцията на "Голямото плискане" с Ралф Файнс и Тилда Суинтън. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама