Рушен Риза: Местан може да ни направи по-слаби на следващи избори

18:12, 27 мар 16 / Политика 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опасявам се, че Местан може да раздели гласовете ни, макар и малко, и ще ни направи по-слаби в ситуация на евентуални следващи избори. Това заяви в Шумен съпредседателят на ДПС Рушен Риза по повод партията на Лютви Местан ДОСТ.

„Негативът от създаването на тази партия за съжаление ще се пише пак на гърба на нашия избирател и на неговите права и възможности за реализация”, беше категоричен Риза.

Той коментира, че ДПС ще се съревновава с ДОСТ, както прави с всички останали партии.

„В България има 400 партии, партията на Местан е 401-вата. Особеността се състои в това, че те са все пак са отделили от нас депутати, членове, но не очаквам да бъде нещо по-различно отколкото беше и с Гюнер Тахир едно време и Касим Дал след това”, посочи съпредседателят на ДПС.

Рушен Риза все пак призова ДОСТ да подходи отговорно към избирателите.

„Когато едно време се появи формацията на Касим Дал, спечелихме 4 или 5 депутатски места по-малко и благодарение на тази ситуация съотношението в парламента беше 120 на 120. Ако тогава нямаше опит за разделяне на нашите гласове, съотношението вероятно щеше да е 125 на 115 и може би още щеше да има и правителство на Орешарски”, каза Риза.

Той съобщи, че е взето решение да се иска оставката на шуменския депутат Айдоан Али, който подкрепи Местан.

„Той е избран с гласовете на избирателите на ДПС в Шумен, а в момента де факто работи против тези избиратели”, коментира Риза.

Той призна, че Айдоан Али е бил непознат за шуменци „парашутист”.

„Ние имахме гражданска квота която предложихме на нашите областни председатели и точно тази гражданска квота в момента ни предаде. Всеки един от нашите разбиратели разбира, че ДПС на централно ниво трябва да има политика и към гражданските сдружения и към разширяване на състава като кандидати и членове, за съжаление Айдоан Али предаде и централата и своите избиратели в област Шумен”, каза още Рушен Риза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама