Местан призна, че е свалил Орешарски след договорка с ГЕРБ, каза Станишев

18:26, 27 мар 16 / Политика 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лютви Местан призна, че е свалил кабинета “Орешарски” и е имал визията да влезе в политиката чрез десницата, чрез ГЕРБ. Имал е договорка с ГЕРБ. Това заяви соцлидерът Сергей Станишев пред “Нова”.

“То бе заявено от самият г-н Местан”, припомни той. И изрази притеснение от ангажимента на турската държава към новата партия на Местан - ДОСТ.

Станишев остро разкритикува сегашното правителство, като посочи, че разностранната коалиция от десни, националистически и представящи се за ляво-центристки партии е просто “разпределяне на баницата”.

Той бе категоричен, че в момента на политическата сцена у нас има привидна стабилност. “Усещането е, че няма посока и перспектива към какво се стремим и как да се развием по-активно”, каза Станишев.

По думите му, БСП в момента има комфорта да бъде единствената европейска опозиция. “Предстоящата задача пред партията е да дава алтернатива”, каза соцлидерът, отказвайки да посочи публично личния си фаворит за нов председател на Столетницата.

В коментар за атентатите в Брюксел, Станишев припомни, че приоритет номер едно в момента е да се идентифицира причината за кризата, “която не е от вчера”. Според лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) един от проблемите се крие в далечната вече 2009 г., когато избухна финансовата криза. “Тогава бе приложена грешна рецепта, защото тогава Европа се управляваше от десните и имаше една ключова дума: рестрикции”.

“Неравенствата се задълбочиха, както и разликите между бедни и богати. Солидарността изчезна. Това е причината Европа да е в такова състояние. Защото каквото и да ни сполети, опираме до фундамента - хората са разколебани в доверието си в Европа”, посочи соцлидерът.

И допълни: “Няма да се справим с тероризма, ако не се върнем към същинската си цел - да живеем заедно, във взаимопомощ”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама