Нашата комуникация с избирателите подсказва далеч по-различен морфичен резонанс, отговори Местан на ДПС

19:05, 27 мар 16 / Политика 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В отговор на критиките и ироничните подмятания от страна на ДПС, бившият председател на партията Лютви Местан заяви, че желаещите да станат учредителите на новата му формация ДОСТ са “многократно повече” от капацитета на зала 3 на НДК, където ще се случи самото учредяване.

“Ние имаме проблем по-скоро да обясним на многократно повече желаещи, че капацитетът на зала 3 е до 1 200 и имаме проблем по-скоро с ограничаването, отколкото с набирането на учредители”, каза той пред микрофона на предаването “Просто Диков” по BIT.

Малко преди това съпредседателят на ДПС Четин Казак заяви, че няма отлив от редиците на ДПС, на което Местан отговори: “Аз съм доволен от тези позиции на колегите ми и бих им пожелал малко по-дълго да плуват в тези измамни води, нека бъдат оптимисти”.

“Мисля обаче, че нашата комуникация с избирателите подсказва далеч по-различен морфичен резонанс”, заяви още в типичния си стил Местан. След което се видя принуден да обясни: “В смисъл, че има наистина много силни очаквания и реална социална основа за създаване на политическа партия ДОСТ”. “Мисля, че той не би се обидил, ако използваме идентични изрази”, каза още той в отговор на припомняне, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган използва именно израза “морфичен резонанс” в прословутата реч на Новогодишното парти на Движението, когато той показа ясно, че Местан трябва да подаде оставка.

“Дори, ако преднамерено използвам малко по-особен инструментариум, ще кажа, че учредяването има силата на обективна и непреодолима необходимост”, продължи бившият вече председател на ДПС.

“Партията се случи. Кой как ще оценява това - като 401-а, като 4002-а партия, това е въпрос на техни анализи и едни романтични усещания, които не отговарят на политическата ситуация в страната. Годината не е 1990, нито 1995”, заяви още той.

Местан избегна въпросите за Делян Пеевски, като обясни, че става въпрос за “бизнес територия, която не ми е позната”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама