Охранител нападна телевизионен екип край бившия завод „Георги Димитров” в Бургас

20:42, 27 мар 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Охранител е нападнал екип на телевизия „СКАТ” край останките от бившия завод „Георги Димитров” в Бургас. Това сподели за Topnovini.bg журналистът Филип Филипов. Инцидентът е станал около 11:00 часа днес. Филипов и операторът Светослав Стойнов са били на мястото, за да правят репортаж.

„Започнахме да снимаме, направихме и интервюта с копаещите там роми и изведнъж просто охранителят ни налетя, с викове: Махайте се, аз съм католик, разваляте ми празника. Започна да блъска камерата. После взе едно паве, но докато се опитваше да ме удари, аз му хванах ръката и той изпусна павето”, разказа журналистът.

Малко след това той се е обадил в полицията, за да подаде сигнал. На място веднага са се отзовали няколко служители, които са задържали охранителя за 24 часа.

„Абсолютно с нищо не сме провокирали никого. Ние просто си снимахме. И друг път сме правили там репортажи”, обясни Филип Филипов.

По неговите думи, въпросният охранител е служител на фирма „Лев секюрити груп“ ООД. На него ще му бъде повдигнато обвинение за унищожение и умишлено повреждане на чужда собственост.

Това не е първото нападение над екип на СКАТ. Припомняме, че преди около десетина дни два екипа на медията бяха нападнати в Северната промишлена зона в Бургас, отново докато правеха репортаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама