Бургаски ученик представя своя пиеса в Кукления театър

21:38, 27 мар 16 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският ученик Тодор Христосков ще представи пиесата „Завещанието на поп Григори“, която е написана от самия него, съобщиха от Младежка театрална трупа „Валери и приятели” към читалище „Асен Златаров 1940” – Бургас. Младежът е в 12-ти клас на ПМГ „Акад. Н. Обрешков”.

Премиерата на пиесата ще се състои на 14-ти април в 19.30 часа на сцената на Кукления театър. Представление ще има и на 26-ти същия месец отново на същото място.

Сюжетът разказва за една селска църква, някъде на Балканския полуостров, където пристига реставрирана и неосветена икона на Исус. Попът трябва да я освети и покаже пред очите на вярващите, но изчезва мистериозно и всички мислят, че той е умрял, защото намират ковчег в църквата. След търсене, откриват завещанието на попа, в което се казва, че той е взел иконата със себе си в Рая.

Оказва се, че попът е жив, а неговият брат е откраднал иконата. Залавят алчния брат, освещават иконата и се опитват да го излекуват с нея, но се оказва, че тя не е това, което очакват.

Действащи лица в представлението ще са Михаил Михалев, който ще се превъплъти в ролята на поп Григори, Ралица Арнаудова ще играе Грюндел - съпругата на попа, а неговият брат – Димитри, ще се изиграе от Захари Турманов. В пиесата ще участва и самият Тодор Христосков, който ще изпълнява ролята на Енрико - ученик на поп Григори, а Диана Ковачева ще бъде Виктория – сестрата на Енрико.

Постановката е дело на братята Олег и Валери Еличови – ръководители на Младежка театрална трупа „Валери и приятели” към читалище „Асен Златаров 1940” – Бургас.

Сценографията е дело на Лидия Атанасова, а музикалното оформление – на Михаил Михалев. Жанрът на спектакъла е остра сатирична комедия.

Предстоят участия в младежки театрални фестивали в Нова Загора, Бургас, Перник и Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама