Покрив на къща горя в Русе

15:33, 28 мар 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалия уикенд русенските пожарникари са реагирали на няколко случая за произшествия, по-сериозният от които е станал в неделната нощ, съобщава ОД на МВР - Русе.

Между 03:00  до 05:50 часа два екипа от Първа РСПБЗН-Русе са изпратени по сигнал за пожар в покрив на къща в гр. Русе, ул. Мидия Енос. Пожарът е локализиран и изгасен. Огънят е обхванал площ от около 100 квадрата, като е била инищожена покривна конструкция. Няма пострадали хора, наложила се е евакуация на хора от съседни сгради. Най-вероятно причината за запалването е късо съединение.

На 26 март за времето от 13:26 до 14:05 часа четирима служители от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са изпратени на сигнал за загазяване на адрес в град Русе на улица „Муткурова” в блок „Стоян Заимов”. При пристигане на място се установява, че живеещ на адреса е изпуснал газ пропан-бутан в мазите, но вече е бил предприел действия за проветряване. Няма пострадали хора.

На 26 март за времето от 11:10 до 17:22 часа екипи от сектор СОД с два автомобила и от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил са изпратени да окажат съдействие на колегите си от полицията при изтегляне на товарен автомобил и дежурство с пожарна техника. Товарното возило е било частично на платното за движение, в посока град Русе и пречело на движението. Произшествието е възникнало на главния път, на около километър след разклона за село Иваново и село Мечка, в посока град Русе. 

В неделната нощ за времето от 04:12  до 04:35 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е насочен към бул. Цар Освободител 11, откъдето е подаден сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер за смет. Запалването е ликвидирано от огнеборците на площ от около един квадратен метър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама