Спецакция на ДАНС и прокуратурата в оръжейната фирма „Кинтекс“

16:45, 28 мар 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДАНС и прокурори са влезли в държавната оръжейна фирма „Кинтекс“ и са започнали обиски, предаде БНР. Спецакцията се провежда заради подозрения в източване на фирмата.

В момента се търсят документи, които да показват, че е извършено престъпление.Това ставало чрез неизгодни договори, сключени от държавния оръжеен търговец с частната компания "Емко".

"Емко“ е собственост на Емилиян Гебрев, като той беше кандидат за приватизирането на ВМЗ-Сопот и Арсенал. Името му се свърза и като възможния купувач на завода „Дунарит“ на банкера Цветан Василев.

Преди дни министърът на икономиката Божидар Лукарски каза, че сега не е подходяща приватизацията на предприятия от военно-промишления комплекс (ВПК) като ВМЗ-Сопот и "Кинтекс". Причината според Лукарски е, че те търпят развитие, осигуряват работни места, генерират добавена стойност и помагат общото икономическо и социално развитие, заяви министърът.

В отговор на депутати от АБВ пък Лукарски каза, че с близо 100% до 112 млн. лв. растат поръчките за българските предприятия от военно-промишления комплекс през 2016 година, направени чрез държавното търговско предприятие "Кинтекс".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама