Кремъл за досиетата "Панама": Искат да омаловажат успехите на Русия

15:18, 04 апр 16 / Свят 25 209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Тези „сензации“ са ориентирани към външната аудитория. Очевидно е, че градусът на путинофобията достига такова ниво, че да се говори с добро за Русия, да се говори за успехите на Русия не може, априори. А да се говорили лошо трябва и то по много“. Това заяви Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин за разкритията на международна мрежа от журналисти че офшорки за 2 млрд. долара водят до Путин.

Песков свърза материалите с необходимост да „пречупи“ позитивите от успеха на Руската федерация в Сирия и стратегическият обрат на войната постигнат в Палмира.

Песков смята, че въпреки, че разследването е посветено на корупционните афери с участието на държавни лидери в цял свят, „за нас очевиден е факта, че основната цел е нашият президент“, особено в „контекста на задаващите се парламентарни и президентски избори в Русия“. Той добави, че материалът е насочен към дестабилизация на политическата обстановка в страната. Според Песков авторите на разследването си измислят и фалшифицират информация.

„Путин има много приятели в Русия и зад граница, в това число и упоменатите в разследването“, каза още Песков. В Кремъл за сега не смятат да завеждат съдебни искове срешу авторите на „информационните атаки“ срещу президента.

Песков отрече съпругата му да има или да е имала регистрирана офшорна компания.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама