Балет „Вега” отново с голяма награда и специален приз за най-атрактивен състав

07:17, 05 апр 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международен фестивал „Танцуваща река” донесе нова радост и шест призови отличия на танцьорите от балет „Вега”, с главен художествен ръководител Марианна Савова.

Само десетина дни след отличното си представяне на националния фестивал в Шумен, от където се завърнаха с Гран При, търговищките танцьори взеха участие и в престижния международен танцов форум в град Русе. В тазгодишното десето по ред издание на фестивала се състезаваха 28 състава от България и Румъния, в стил „Танцово шоу”, разделени в четири възрастови групи.

Изявите на танцьорите започнаха на две сцени едновременно, като и двете зали бяха препълнени с ценители на балетното изкуство и фенове на съставите, които подкрепяха своите любимци. Повече от внушително бе представянето на балет „Вега”. Над 60 деца от 5 до 18 години участваха във всички възрастови групи и защитиха репутацията си на носител на Гран При от предишно издание на фестивала. Конкурсът се проведе при оспорвана надпревара в стил „Танцово шоу”, обединяващ всички танцувални жанрове.

„Беше труден състезателен ден. В рамките на 12-часовия танцов маратон, участвахме със 11 танца във всички възрастови групи. Имахме деца на 5 и 6 години, за някои от тях това бе дебют на сцена. Вълнението им беше голямо. Доволна съм от представянето на всички танцьори. Спечелихме шест награди и купи от конкурса - две трети места при по-малките участници, първа и втора награда ни бяха присъдени в най-голямата възрастова група. Балет „Вега” бе отличен със специалната награда за най-атрактивен състав и получи диплом за принос в развитието на балетното изкуство в България. "сподели Марианна Савова и допълни: "Най-ценна за всички нас е голямата награда на Общински младежки дом - Русе, която е оценка за цялостното ни представяне в конкурса. Благодаря на танцьорите, на родителите и на колегите от Младежки дом, които съпровождаха многобройната ни група".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама