Подобряват инфраструктурата на айтоския лесопарк „Славеева река“ за над 1,5 млн. лв.

07:31, 05 апр 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Айтос е пуснала обществена поръчка за изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в лесопарк „Славеева река“, както и подобряване на транспортно – комуникационните характеристики на довеждащата инфраструктура и оформяне на подход за посетителите на парка. Това показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 1 647 140.38 лева без ДДС, а крайният срок за изпълнение е 6 месеца.

Кандидатите могат да подават своите оферти или заявления за участие до 16 май тази година, като те ще бъдат отворени на 17-ти същия месец в сградата на Община Айтос.

От описанието обаче става ясно, че към момента на обявяването на поръчката няма осигурено финансиране и дейностите ще бъдат изпълнявани само и единствено при условие, че бъде осигурено такова.

Лесопаркът има два пешеходни подхода и един автомобилен. На територията на парка се намират детски площадки, кътове за отдих, множество чешми и мостове, две нефункциониращи водни площи, лятна естрада и зоокът.

Предвижда се в лесопарка  да се изградят тематични кътове и да се поставят съоръжения при зоните за отдих, както и да се извърши ремонт на линейната инфраструктура и озеленяване. 

Ще се прави и рехабилитация на ул."Паркова" между ОТ217, ОТ224 и ОТ216 и ул."Георги Тихолов". Предвидено е възстановяване на асфалтовото покритие с изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон и  4 см плътен асфалтобетон, което създава предпоставки за по - голяма дълготрайност на асфалтовото покритие. Предвижда се също демонтаж на съществуващите бордюри и подмяната им с нови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама