Валери Симеонов: В Родопите плащат по 200 евро за носенето на бурка

08:12, 05 апр 16 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плащат се по 100-200 евро на мюсюлманки в Родопите, за да носят бурки. В Турция е забранено носенето на бурка, а в България го прокарват. Това е да се покаже, че ислямът има своите крайни поддръжници. Трябва да гледаме на разпространенеито на бурктите както на минаретата. Това е маркиране на територия, защото не е задължително някой да вряка от високо, за да се обърне към всевишния.

Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на „Нова телевизия“.

Според него не трябва нито да преекспонираме със страха, нито да подценяваме този проблем. Ставало въпрос за една агресивна политика на съседна Турция, която проявявала териториални претенции по отношение на България.

„Не виждам заплаха в пазарджишките цигани. Един от тях беше казала, че „циганин революция не прави“, спомена Симеонов и допълни, че когато са се опитвали да набират бойци за „Ислямска държава“ у нас, те не са постигнали нищо.

Патриотът обяви, че от НФСБ предлагат задължително проповядване на всички религии само на български език, на всички религии да бъде прекратено финансирането от чужбина и българското знаме да се вее пред всеки храм. 

„Държавата трябва да доминира, а след това всеки да изповядва, каквато религия реши“, обясни Валери Симеонов.

Относно връщането на старите правила при варенето на домашна ракия и поправките, които „Патриотичният фронт“ се опитва да прокара в закона, Симеонов посочи, че печалбите на производителите на спиртни напитки и сега печелят достатъчно.

„Преди години „Пещерска“ е придобил ежедневниците „Труд“ и „24 часа“, посочи Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама