Галерия "Възраждане" празнува с изложба 60-ия рожден ден на Владимир Пенев

08:22, 05 апр 16 / Култура 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба живопис открива галерия "Възраждане" днес по случай 60-ата годишнина на Владимир Пенев. Експозицията ще остане до 25 април, съобщиха от галерията.

"Реалността е вдъхновението за създаване на голяма част от моите картини. "Брегът", "Разходка", "Улицата" са имената на цикли, в които работя от дълго време. За мен те не са само смислови, географски понятия. Подобно на поета,  който открива едно вътрешно, вторично, скрито значение на думата, така и тези понятия имат своята вътрешна логика и значимост", споделя живописецът.

Творбите му се отличават с многопластова реалност, различни нива на възприемане на делничното, баналното, познатото и натовареното му с друго, по-различно, особено значение. Една сграда, едно дърво, една човешка фигура имат свой скрит вътрешен заряд, своя логика и живот.

"Впечатлилата ме външна изобразителна реалност е подтик в картините ми да се стремя към драматургична последователност, скрита фабулност, ако щете - сюжетност. Целта на всичко е постигане на контакт със скритите, амбивалентни, подсъзнателни страни на нещата и предметите, които ни заобикалят", казва авторът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама