Доброволци събраха четвърт тон боклуци от горите над „Аспарухово“

08:32, 05 апр 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 250 кг боклуци събраха за 6 часа доброволците при почистването на горски пътища и пътеки край варненския квартал „Аспарухово“ , което проведоха в събота. В акцията се включиха 27 души, от които петима представители на горското стопанство, един чужденец, жена от Южна България и две деца, най-малкото от които на 8 години.

При петата инициатива „Да спасим горите край Аспарухово” са почистени а над 15 км горски пътища и пътеки. Маркирани са 3 големи сметища, данни за които предстои да бъдат внесени в администрацията на район „Аспарухово” и горското стопанство.

„Ако боклукът може да се почисти за ден-два, то изсечените дървета не могат да се възстановят за десетилетия, така че призоваваме гражданите и институциите да положат усилия и да не допускат законен и незаконен дърводобив в горите над кв. „Аспарухово”, коментират организаторите. Те апелират към всички любители на природата да се включат в инициативите във връзка със започналата седмица на гората. За утре от 10 ч. е предвидено залесяване в горите над квартала с дъб, за 9 април е насрочен празник на гората в природния парк „Златни пясъци“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама