Заличиха адресни регистрации на студенти в Пловдив

09:17, 05 апр 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със своя заповед кметът на район "Южен" заличава регистрации на 38 лица, от които 6 по постоянен адрес и 32 по настоящ. Съгласно нея са заличени адресни регистрации на студенти от общежитие "Медицински колеж" – Пловдив, нефигуриращи в предоставения актуален списък, на ректора на Медицинския университет.

Заповедта, издадена от кмета на район "Южен" гласи:

"В началото на всяка учебна година ректорите на висшите училища предоставят на съответните органи по чл. 92, ал. 1 актуален списък на лицата, настанени в студентски общежития, като броят на лицата, настанени в една стая, не може да надвишава броя на леглата в нея. Адресните регистрации на лица, които не са включени в списъците по изречение първо, се заличават със заповед на органа по чл. 92, ал. 1".

Във връзка с издадената Заповед, лицата със заличена адресна регистрация по постоянен адрес следва да заявят нов постоянен адрес в съответното населено място и да си сменят личните документи. А лицата със заличена адресна регистрация по настоящ адрес следва да заявят актуален настоящ адрес в службите ГРАО на съответното населено място.

Съгласно Закона за гражданската регистрация, считано от 21.07.2015 г.: По смисъла на този закон:"Лица, които обичайно могат да обитават жилище" е максималният брой лица, които могат да обитават дадено жилище, като на едно лице се падат не по-малко от 10 кв. метра жилищна площ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама