Осъдиха на пробация бизнесмени, дали подкуп на полицай в Търговище

09:22, 05 апр 16 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пробация  за срок от две до три години и глоба от по хиляда лева получиха бизнесмени от Търговище и техен служител, дали подкуп на полицай. Присъдата беше постановена от Окръжния съд, където делото протече по съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признават всички факти и обстоятелства по обвинителния акт, без да се налага разпит на свидетели и вещи лица, което им дава право на много по-леки наказания.

Двамата братя Дилян и Свилен Димови и техният служител Васко Ставрев бяха признати за виновни, че дали хиляда лева и обещали още толкова на полицейския служител  Иван Иванов от група „Противодействие на престъпления във финасово-кредитната система“ на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при Областната дирекция на МВР Търговище.

Полицаят събирал информация за една от фирмите на бизнесмените по сигнал за злоупотреби. Това станало известно на двамата братя  и те решили да подкупят разследващия, за да бъдат прикрити установените нарушения. За да се свържат с полицая използвали своя служител, който трябвало да уговори сделката. След като получил предложението за парите Иванов информирал прекия си началник  и било решено случаят да бъде разследван. На 2 юли Дилян Димов посетил дома на Иванов, извадил пачка с 20 банкноти по 50 лева и обещал до седмица да плати още 1000 лева. На излизане от дома на полицейския служител Димов бил задържан, а малко по-късно са арестувани и другите двама съучастници.

Тримата са осъдени на пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес при явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, 250 часа обществено полезен труд и глоба от по хиляда лева.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама