Глобиха билкари в Любимец, в Кърджали - автоморга

10:06, 05 апр 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три наказателни постановления са наложени на билкозаговители от Любимец, които не са предоставили обобщена информация за изкупените, обработени и реализирани през 2015г. билки и техния произход по позволително и за складовите наличности. От РИОСВ Хасково съобщиха още, че има издадени още две наказателни постановления за нарушения на Закона за водите.

На автоморга в Кърджали  е съставен акт за неизпълнено предписание за преустановяване извършването на дейности с излезли от употреба МПС на неразрешено за целта място.  

Освен това са дадени предписания на кметовете на 16-те общини на територията,  контролирана от РИОСВ- Хасково, за предприемане на спешни мерки за почистването и поддържането на общинската пътна мрежа в съответствие с изискванията на Закона за отпадъците.

Експертите от РИОСВ – Хасково са проверили през март 115 обекта. След извършените 116 проверки са дадени 103 предписания за отстраняване на допуснатите нарушения. От наложените наказания  включително за предишни периоди , през март са постъпили 5 294 лв.

На Зеления телефон през месеца са постъпили 7 сигнала.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама