10 000 деца са изчезнали в Европа за последните две години

10:30, 05 апр 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 10 000 деца в Европа са изчезнали за последните две години. Това показва статистиката на Европол, която беше изнесена от комисаря по правата на човека в Съвета на Европа Нилс Муйжниекс. Той взе участие в конференцията на Съвета на Европа за представяне на новата Стратегия за правата на детето 2016-2021 г., предаде репортер на София Topnovini.bg. 

"Много деца от сирийски произход са родени на път и са изправени пред риска да нямат статут на граждани на определена държава. Институциита обричат децата на маргинализация", добави комисарят.

"Бях в Донецк, а там 580 000 деца живеят в зони близо до фронтовата линия. Друг проблем е, че твърде малко психолози работят с тях", каза още той.

Домакин на българското председателство на Съвета на Европа е външният ни министър Даниел Митов. 

"Българското председателство се фокусира върху защитата на правата на човека и достъпа до култура на младите хора. Тези две неща винаги трябва да вървят заедно", заяви Митов. 

Той подчерта, че е удовлетворен от доброто ниво на сътрудничество със социалното министерство и останалите инситуции, както и с УНИЦЕФ в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама