Баба в Ивански даде 1900 лв. за „операция” на сина си

10:55, 05 апр 16 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ало-измамници са измамили възрастна жена с 1900 лв., ползвайки схема с мним лекар, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен

Жената подала сигнал в полицията във вторник. 82-годишна жена от град Шумен, живееща в село Ивански, съобщила, че в събота около 22:00 часа на домашния си телефон е получила обаждане от мъж, който се представил за лекар.

Той обяснил, че синът й е пострадал при злополука. Впоследствие в разговора се включил мъж, който се представил за сина й и я помолил да даде наличните спестявания за да не му отрежат крака. Жената събрала сумата от 1900 лева.

Мъжът представил се за лекар я накарал да преброи парите неколкократно, като я обяснил, че след малко ще дойде човек, който да вземе парите. Жената излязла пред дома си и предала парите на мъж,  за който не може да даде описание.

Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на РУ Шумен.

От полицията съветват ако получите обаждане от човек, представящ се за близък, който се нуждае от пари, винаги искайте лична среща, питайте за характерни имена и събития, свържете се с други общи познати и роднини, които да потвърдят информацията.

Гражданите трябва най-напред да се обадят на близкия си, да не бързат да дават исканите суми, да помолят за отсрочка и незабавно да позвънят в полицията. Добре е да се знае, че измамниците често променят сценариите си.

При всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефон 112.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама