Малки русенски пианисти с първи награди от XIV Международен конкурс за млади пианисти в Ниш

10:58, 05 апр 16 / Култура 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 31 март до 3 април 2016 г. се проведе XIV Международен конкурс за млади пианисти в град Ниш, днес в Сърбия. Това съобщиха от пресцентъра на Община Русе. В конкурсната част се състезаваха над 90 участника, представители на силни музикални школи от Сърбия, България, Македония, Словения, Босна и Херцеговина.

Русенските възпитанички на преподавателя по пиано Евгени Желязков от НУИ „Проф. В. Стоянов” се завърнаха с Първи места в своите категории.

За Вероника Илиева (8 г.) от СОУПНЕ „Фридрих Шилер” това е първи дебют на конкурс. Тя се състезава в група Junior до 9 години. За своето изпълнение тя получи 95.33 точки и призовата Първа награда.

Гордост за своя преподавател донесе и представянето на Аделина Радева (9 г.) ученичка в трети клас на НУИ „Проф. В. Стоянов”.

Тя беше най-малкият участник в I категория и се съревновава с деца до 11 г. Нейното представяне беше оценено с максимален брой точки 100. В целия конкурс такава оценка журито присъди само на четири участника. Това осигури на Аделина участие в заключителния концерт на лауреатите на конкурса. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама