Изборите за кмет на кубратското село Мъдрево са насрочени за 5 юни

11:07, 05 апр 16 / Политика 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборите за кмет на кубратското село Мъдрево са насрочени за 5 юни. Указът на президента Росен Плевнелиев за насрочване на нови избори в селото е обнародван в Държавен вестник, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Кубрат.

До нови избори в населеното място се стигна, след като Административният съд в Разград обяви за недействителен избора на Салим Мустафа от коалиция „Време за промяна” за кмет на Мъдрево. Делото за касиране на вота бе заведено от изгубилия кандидат Ибрям Ялама от ДПС. Решението на разградските магистрати бе потвърдено и от Върховния административен съд.

В началото на март пък ОИК-Кубрат прекрати предсрочно пълномощията на  Мустафа. Решението бе взето, след като стана ясно, че той не е преустановил дейността си като управител и съдружник в търговско дружество след избирането му за кмет.

Впоследствие Мустафа острани нередностите и бе избран от Общинския съвет за временно изпълняващ длъжността кмет на Мъдрево до провеждането на нови избори в селото.

С указ на президента на 5 юни нови избори за кмет ще има и в лознишкото село Каменар. Там изборите също бяха касирани заради установени нарушения на изборното законодателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама