Разградчанката Габриела Данкова е държавна шампионка по бадминтон

11:12, 05 апр 16 / Спорт 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златен медал на двойки от Държавното индивидуално първенство спечели бадминтонистката от клуб „Бадминтон” – Разград Габриела Данкова. Първенството за момичета и момчета до 13 години се проведе в Гълъбово в края на миналата седмица, съобщи президентът на клуба Цветан Танев. 

В надпреварата са участвали близо 130 състезатели от цялата страна. Разградския бадминтон клуб се включва в първенството с шестима състезатели: Иван Стефанов, Габриела Данкова, Симона Накова, Моника Иванова, Джансу Ахмед и Хелин Сабри. Те са водени от треньорите Красимир Кръстев и Хафизе Неджибова.

Според Танев големия брой участници и пълното елиминиране е поставил състезателите пред голямо изпитание, като до разпределение на призовите места са  достигнали само най-подготвените бадминтонисти.

Двама от най-опитни състезатели на разградския клуб се представили най-добре. Иван Стефанов е заел 17-32 място на сингъл и 9-16 място на двойки. А Габриела Данкова , която от 2015 г. е национална състезателка е достигнала до четвъртфинал на сингъл и е заела 5-8 място. На двойки в тандем със състезателка на домакините категорично са надиграли останалите и се изкачили на най-високото стъпало на почетната стълбичка, спечелвайки златните медали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама