38 нарушения на реда и хигиената констатираха в Търговище през март

11:25, 05 апр 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
38 е общият брой на констативните протокола, съставени от групата специалисти по контрол на чистотата в община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. От там уточниха, че веднага след предупрежденията са взети мерки и санкции не са налагани.

Констатирани са 14 случая на складиране на строителни отпадъци и строителни материали на обществени места. Според общинската наредба, строителните отпадъци, образувани от ремонтна дейност на домакинствата до 1 куб.м., се извозват по график, като за тях не се заплаща такса. Заявките се подават до общинска администрация на тел. 0601/ 68 686; 68 658.

Протоколите за изхвърлени неразфасовани кашони в контейнери са 9, а за струпани дърва за огрев, опилки, палети, дървени изрезки и клони на обществени места са 4. Издадени са по 1 протокол за лепене на агитационни материали и материали на нерегламентирани места, падащи парчета мазилка от балкон на сграда над тротоарна площ, застрашаващ живота на хората, изхвърляне на тревни маси и пръст в контейнери за битови отпадъци и паркиране на автомобили на тревни площи.

Констатирани са 2 нарушения по Наредба за отглеждане на кучета.

5 са протоколите за изхвърляне на угарки на нерегламентирани места. Според Наредба за опазване на обществения ред в община Търговище се забранява хвърлянето на угарки, клечки кибрит и други отпадъци извън определените за целта места. За такива нарушения се налагат глоби в размер от 10 до 200 лв.

През месеца няма издадени актове. Практиката на Община Търговище е да пристъпва към санкциониране след неизпълнение на предписанията за отстраняване на нередностите, уточниха от пресцентъра на администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама