Санират още четири блока в Шумен с 3.7 млн. лв.

11:45, 05 апр 16 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществена поръчка за санирането на четири блока в Шумен е обявила на сайта си Общината. Блоковете ще се обновяват по Националната програма за енергийна

ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Общата стойност на поръчката е 3 775 986 лв.

Най-висока е прогнозната стойност за ремонта и санирането на блока на ул. “Генерал Скобелев” № 44, като сумата е 1 335 848 лева без ДДС. Парите предвидени за дейностите в блока на ул. “Никола Вапцаров” № 6 са 1 133 446 лева без ДДС.

Заложената сума за саниране на блока на ул. “Одрин” № 14 е 859 584 лева без ДДС. Прогнозната стойност за ремонта на жилищната сграда на ул. “Родопи” № 26 е 447 108 лева без ДДС.

Строителните дейности включват конструктивно укрепване на сградата ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбища, подмяна на дограма, саниране на външни стени, покриви, подове, ремонт или подмяна на електрическата инсталация на блоковете, монтиране на енергоспестяващо осветление и др.

Срокът за изпълнение на поръчката за строителните дейности е осем месеца.

Фирмата изпълнител ще получи до 35% от сумата авансово.

Най-много точки при класиране на кандидатите ще даде показателят – финансово най-изгодна оферта.

Крайният срок за подаване на офертите е 17.30 часа на 17 май. Отварянето на предложенията ще стане на 18 май от 10 часа в зала 304 на Община Шумен.

Подробности за обществената поръчка са публикувани на сайта на кметството в града.

Това е втората по ред обществена поръчка за безплатно саниране на блокове в Шумен. Първата бе обявена в началото на февруари. Тя се отнасяше за три блока и бе на стойност 3 млн. лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама