Калфин: Европа губи 1 трилион евро годишно от данъци заради офшорки

11:50, 05 апр 16 25 204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Офшорните зони са едно от раковите образувания за целия свят. Да, те са законни, но ощетяват редовните данъкоплатци във всяка една страна.  Само Европа губи 1 трилион евро на година от данъци заради офшорни зони. 

Това коментира пред журналисти вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин по темата със скандалните разкрития на документи станали известни като досиетата "Панама", предаде репортер на София Topnovini.bg.

Според Калфин заради това мерките трябва да бъдат решителни и офшорните предприятия да бъдат ограничавани. "Смятам, че като започнат да излизат български имена, у нас трябва да сме безкомпромисни. Недопустимо е хора, които се занимават с политика, да ги виждаме в подобни схеми", категоричен бе Калфин. 

Той уточни, че ако има такива български политици, те трябва да се оттеглят от всякакъв политически живот. Калфин отрече да има информация за такива имена, но допълни, че все пак предстоят още проучвания. Според него да се занимаваш с политика и да криеш пари в офшорна зона, няма нищо общо с елементарния морал в политиката. 

"Не може хората да минават през кризи и някои заможни политици да си крият парите", коментира още вицепремиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама