Русенски щангисти в националния тим за Европейското първенство

12:15, 05 апр 16 / Спорт 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама млади русенски щангисти са включени в състава на националния отбор по вдигане на тежести, който ще участва на Европейското първенство за мъже и жени. Шампионатът ще се проведе от 9 до 20 април в Норвегия. 

В тимa са включени възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови от тежкоатлетически спортен клуб – Русе Надежда Мей, която ще се състезава в категория до 48 килограма при жените и Стилиян Гроздев, който ще се състезава в категория до 62 килограма при мъжете, съобщават от клуба.

Окончателният състав на отбора е бил определен снощи след последното контролно от старши треньора на отбора Иван Иванов. Българите заминават в състав от 8 мъже и 4 жени. Засега, Иванов, който е олимпийски шампион от Барселона’92, отказа да дава прогноза за представянето, особено след късното започване на подготовката и последните събития в българските щанги.

„Все пак, не ни отписвайте, в няколко категории имаме доста добри шансове”, е заявил загадъчно треньорът след последното контролно снощи, съобщават още от русенския клуб. Първата група български щангисти заминава за Норвегия този петък, рано сутринта с полет през Мюнхен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама