Наградиха най-добрите лесовъди и горски контрольори в Пловдивско (снимки)

12:32, 05 апр 16 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрите служители на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Пловдив бяха наградени днес по случай професионалния си празник и Седмицата на гората, която официално бе открита днес. След церемонията в подножието на Младежкия хълм бяха засадени дъбови фиданки в чест на 135 години от първите залесявания по хълмовете на Пловдив.

В конкурса "Лесовъд на годината 2015" трета награда заслужиха Никола Каварджиков - главен експерт в РДГ в Пловдив, Златю Кличев - директор на Държавно горско стопанство в Клисура. Втора награда взеха Пенчо Дерменджиев - директор на Лесозащитната станция в Пловдив и Али Чолаков - директор на Държавно горско стопанство в Хисаря. За най-добър лесовъд на миналата година бе признат Антон Бамбалов - главен експерт в РДГ в Пловдив.

От служителите по контрола в регион Пловдив на трето място се класира горският инспектор Красимир Неделчев, втората награда отиде при колегата му Радко Арнаудов. Най-добрият служител по контрола е горският инспектор Сали Чолаков. И тримата са служители на РДГ в Пловдив.

Директорът на РДГ Мирослав Димитров, заместник-областният управител Владимир Маринов и заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков откриха информационно табло във връзка със 135-ата годишнина от първото залесяване с дъбов жълъд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама