Варненски студенти ще се състезават в 9 вида спорт на ХVІІ универсиада

12:49, 05 апр 16 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В девет вида спорт ще мерят сили варненските студенти в започващата утре  ХVІІ универсиада, организирана от община Варна и звената за спорт във висшите училища в града. Те ще състезават в срещи по волейбол за мъже и жени, баскетбол, минифутбол, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг.

Първите предвидени двубои са за тенис на маса в многофункционалната спортна зала на Икономическия университет. На 7 април започва турнирът по баскетбол – мъже, в залата на Медицинския университет със срещата между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономическия университет.

В неделя от 11 ч. в Морската градина под Летния театър стартират атлетите в кроса - за мъжете 2000 м гладко бягане, а за нежния пол 1000 м. Няма ограничения в броя на участниците. Новото тази година е, че ще бъде извършено класиране за мъже и жени отделно, съобщиха от общинската дирекция „Спорт“.

Турнирът по боулинг започва на 11 април в “Playground” в мол „Варна“. Финалът е на 13 април.

Срещите по шахмат стартират на 12 април в зала 12 на Младежкия дом.

За волейболните състезания първият двубой е насрочен за 14 април между мъжките отбори на Икономическия университет и ВСУ „Черноризец Храбър“.  Дните 16 и 17 април са наситени със срещи по тенис на корт в комплекс „Чайка“. Схемата на провеждане ще е лично-отборно първенство. Двубоите по футбол ще се проведат в спортните бази на Техническия университет и ОСК „Морска градина“.

За финал на универсиадата на 23 април е първенството по плуване на басейн “Приморски”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама