Пловдивчани масово трият лотарийни билетчета

12:52, 05 апр 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хората с по-малко средства са най-големите почитатели на хазартните игри, твърдят продавачи в магазини и лавки в Пловдив.  

"Всеки ден има някой, който си купува. Търсят обаче определени лотарии, не купуват от всички", казва Минка Стоянова. Тя работи в малко квартално магазинче от 15 години. "Винаги е имало интерес към подобни игри, но последната година, е страшно. Идват възрастни хора. Имат 5 лева в портмонето си, купуват си един хляб и едно мляко и останалите ги дават за билетче", разказва Минка Стоянова.

Репортер на Пловдив Topnovini.bg също опита и спечели 2 лева, които си взехме, защото според играещите печалбата дори и минимална трябва да се прибира. Така не се проигравал късмета. Доказано е с изчисления, че шансът да се познаят 6 числа в каквато и да е лотария  е приблизително едно на 14 милиона. Въпреки това пловдивчани не спират да залагат, защото всяка печалба се приема като знак, че и другите могат да спечелят.

"Купувам един път в седмицата", лаконично отговаря пловдивчанин, който иска да остане анонимен. "Това ми е надеждата, явно няма да забогатея с работа, поне да опитам сам да си помогна, за да ми помогне и Господ", казва 53-годишният Стоян Илиев. "Не, не се интересувам и не купувам никога", кратко допълва Елена.

Продавачката в магазина уточнява, че има пенсионери, които взимайки пенсиите от едното гише, отиват на другото да си платят сметките и да си купят няколко билета от разни лотарии. Често суми са големи дори и за работещ човек.

Критици на игрите също не липсват. Според тях хазартът е като алкохола - ако не прекаляваш допълва забавлението. Но ако му се отдадеш страстно и безрезервно - води до алкохолизъм и силно разклатено здраве включително и финансово.

"Категорично не вярвам, лъжат ни, а хората вярват… като овцете сме. Защото са бедни, защото нямат надежда, защото не вярват на политиците", казва Петър.

Продавачите твърдят, че напоследък не само възрастните, но и много млади хора започват да трият билетчета.

"Ученици, студенти и те си купуват. По 1-2, не повече. Не ги трият веднага обаче. Купуват и си тръгват", заявява продавачът Илия Петров.

Според почти всички да си купиш надежда срещу 2 или 5 лева е твърде приемливо.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама