Ученици от 170 училища са на национална среща на Ученическите парламенти в Сливен

12:54, 05 апр 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора поредна година за четири дни в Сливен се събират активни ученици от 170 училища от цялата страна, работещи в мрежата по проект "Всеки ученик ще бъде отличник" на Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". Проявата се провежда в комплекс "Спорт палас" под Сините камъни.

 Под мотото "Училище за толерантност" ще премине обучението на представителите на ученическите парламенти до 7-ми април в  Сливен. Сред многото теми, които ще бъдат засегнати в лекциите, са за ранните бракове, лидерство и решаване на конфликти, толерантност, доброволчески активности, емоционално образование и и др.

 Истинско предизвикателство за будните ученици е днешната сесия по Парламентарен контрол  с участието на заместник-министъра на образованието Диян Стаматов, народни представители от Комисията по образованието и науката, както и други официални лица. В рамките на срещата възпитаниците ще задават въпроси  по  актуалните проблеми в образованието.

„Всеки ученик ще бъде отличник” е двугодишна програма, подкрепена от Тръст за социална алтернатива. Проектните дейности са насочени към превенция на отпадането и задържане на ромските деца в училище, увеличаване на броя на реинтегрираните / записаните  отново в училище деца, увеличаване на броя на възрастните роми, включени във форми на учене през целия живот, чувствително увеличаване на процента на ромските младежи, които продължават своето образование в средни училища/ гимназии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама